Τσαουσιδης: «Να κανουμε το βημα παραπανω»

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού, Λευτέρης Τσαουσίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο Mix This και τόνισε πως στόχος των «κυανόλευκων» φέτος είναι το... βήμα παραπάνω σε σχέση με τη χρονιά που μας πέρασε.


Οι «σταχυοφόροι» αγωνίστηκαν πέρσι στα γήπεδα της Β’ Εθνικής, έπειτα από μια τριετία στα σαλόνια της Basket League πραγματοποιώντας μια αξιόλογη πορεία καθώς τερμάτισαν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Έτσι, η ομάδα ξεκίνησε ένα νέο «πρότζεκτ» έχοντας πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο με παίκτες προερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή, ούτως ώστε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα.

Αυτό υποστήριξε και ο κόουτς της ομάδας, Λευτέρης Τσαουσίδης, μιλώντας στο Mix This, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα του Πανελευσινιακού με την Εθνική Ενόπλων, που διεξήχθη στο 2ο κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας, με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της περιοχής.


Αναλυτικά όσα είπε στον Κώστα Τάτση:


Για το φιλικό με την εθνική Ενόπλων: «Ήταν ένα παιχνίδι που ουσιαστικά το χρησιμοποιήσαμε απλώς  για να τρέξουμε. Εμείς δεν το είδαμε σοβαρά κι έτσι δεν μπορoύμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, με αυτή την έννοια το είχαμε στο μυαλό μας, άρα δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε περαιτέρω».


Για το τι περιμένει από την ομάδα: «Να έχει μια αγωνιστική ταυτότητα και αμυντικά και επιθετικά αλλά και πολλές περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις τακτικές τόσο μπροστά όσο και στα μετόπισθεν. Επίσης, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω γενικότερα, σε σχέση πάντα με την περσινή χρονιά. Αυτός είναι και ο φετινός μας στόχος».


Για το ρόστερ: «Είμαι ικανοποιημένος. Αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς του Ζούμπου και του Μιχαλούτσου θα ήμασταν μια χαρά. Μας δημιουργεί ένα πρόβλημα η απουσία των δύο, καθώς θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και με... ένταση. Όμως, πιστεύω πως μόλις γυρίσουν τα παιδιά θα έχουμε μια ισορροπία που χρειάζεται κάθε ομάδα».


Για τον κόσμο της Ελευσίνας: «Θα θέλαμε να μας στηρίξουν περισσότερο από πέρσι. Νομίζω πως οι φίλαθλοι βλέπουν ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα με κορμό Ελευσίνιων παικτών. Να μπορέσουμε να στελεχώσουμε δηλαδή τα σύλλογο με δικά μας παιδιά. Ελπίζω να εκτιμήσει πως θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα αν θα το κερδίζουμε ή όχι».


Για την επιλογή να χτιστεί η ομάδα με παίκτες από την περιοχή: «Είναι ένα στόχος αυτός. Όταν αποφασίσαμε τη συνεργασία με τη διοίκηση ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Θέλουμε καταρχήν να αξιοποιήσουμε το διαθέσιμο δυναμικό που υπάρχει στην περιοχή αλλά και στα πέριξ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε περιμένοντας να αξιοποιηθούν και τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες. Έτσι, θα δημιουργηθεί ταυτότητα στην ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι απαραίτητο, το θέλουμε κι εμείς αλλά και όλος ο κόσμος».


Για το φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής: «Το πρωτάθλημα σε σχέση με πέρσι θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Πιστεύω δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια που ίσως υπήρχαν πέρσι. Φυσικά, δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Σίγουρα ξεχωρίζει το Περιστέρι λόγω ρόστερ και μπάτζετ, λίγο πολύ οι άλλες ομάδες θα παλεύουν παιχνίδι με παιχνίδι».

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου