Ζοσε, εσυ ξερεις να διαλεγεις παπουτσια;

O Κων/νος Δέδες σχολιάζει τα παπούτσια του Ζοσέ Μουρίνιο λίγη ώρα μετά την τρίτη διαδοχική ήττα του Πορτογάλου στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ.


Εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που για πρώτη φορά πάτησε το πόδι του στο Ολντ Τράφορντ, ως αντίπαλος τότε, Ο Ζοσέ Μουρίνιο, φάνταζε ως ιδανικός αντικαταστάτης του… αντικατάστατου Σερ Άλεξ Φέργκισον. «Αντικαταστάτης του αντικατάστατου», κάτι δεν πάει καλά σκέφτομαι και συνεχίζω να γεμίζω με λέξεις την οθόνη. 

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτό προσπαθεί να καταφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να καλύψει ένα κενό που δεν χρειάζεται κάλυψη. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, προχωράει, αλλάζει σελίδα. Δύο αποτυχημένες προσλήψεις προπονητών και τώρα ο Μουρίνιο. 'Ενας Μουρίνιο που πριν από λίγο δέχθηκε την τρίτη διαδοχική του ήττα ως προπονητής της Γιουνάιτεντ. Ένας Μουρίνιο που έδωσε το «ΟΚ» για τη μεταγραφή ρεκορ του Πογκμπά και που έχει στην ομάδα του παίκτες όπως ο Ζλάταν, Ντε Χεα και ένα σωρό άλλους υψηλού επιπέδου. 

Το ξεκίνημα του Πορτογάλου δεν είναι αυτό που θα ήθελαν κάποιοι. Ούτε το ξεκίνημα του Σερ Άλεξ ήταν, θα πω εγώ. Το μόνο που τους ενώνει, είναι αυτό, το άσχημο ξεκίνημα. Ο «Special One» (έχει καταντήσει κουραστικό) δεν είναι τόσο… σπέσιαλ όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Θέλει και αυτός τον χρόνο του. Βλέπετε, άλλο Σίτι άλλο Γιουνάιτεντ. Μάταιη η κάθε προσπάθεια σύγκρισης με τον Γκουαρδιόλα.

Η κληρονομιά είναι μεγάλη και εκεί ακριβώς είναι το λάθος όλων των προπονητών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον πάγκο της. Θέλουν να χωρέσουν στα παπούτσια ενός άλλου προπονητή, με μεγαλύτερο νούμερο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκοντάφτουν. Ο Μουρίνιο, θέλω να πιστεύω πως θα αποφύγει κάτι τέτοιο. Έχει δείξει πως έχει την ικανότητα, έχει τον τρόπο να γεμίζει τροπαιοθήκες, να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και με άσχημο τρόπο. Το θέμα είναι να διαλέξει τα δικά του παπούτσια και όχι του Σερ Άλεξ.

Υ.Γ. «Αέρα» πέρασε η Άρσεναλ από τη Χαλ (για να μη ξεχνιόμαστε).

Αρθρογράφος: Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου